Thursday, July 2, 2015

Psychedelic Fever vol.4 feat. Logic Bomb

Dejavu Music & Chaotic Beats present


Psychedelic Fever vol.4

DATE:
4th July 2015

LOCATION:
SMEDEREVSKA TVRĐAVA

LOGICBOMB :: TIP Records / Sweden (classic set)
Sale:: Liquid&Solid
DaPEACE:: Suntrip Records, Chaotic Beats, Wicked Forest, Red Dust (special tribute set to COSMA)
Mozza:: Transcape Records, Chaotic Beats, Wicked Forest
Miloš:: Chaotic Beats, Next Parties
Tzobree:: Chaotic Beats

DECO:
Side Effects and Video Mapping

SOUND:
NEXO Sound system

TICKETS:
First 100 tickets 490RSD

Logic bomb je dio koda ukombinovan u program koji se aktivira u nekom trenutku ukoliko je zadovoljen određeni uslov. Logičke bombe su često sastavni dio mnogih računarskih virusa.

Osim toga, Logic Bomb je švedski band osnovan sredinom devedestih u gradiću Örebro (ime doslovno znači most preko šljunkovitih obala), zapadno od Stockholma. U početku su članovi banda bili Jonas Pettersson, Johan Krafft i Jonas Bergvall, no onda su se oba Jonasa pridružila Dennisu Tapperu da bi osnovali Hux Flux. Nakon što se Dennis preselio u glavni grad, preostala trojica su odlučila udahnuti nov život u Logic Bomb. Budući da su sva trojica bili obrazovani computer freakovi, provodili su puno vremena da bi dobili što čistiju i svežiju produkciju. I napokon, s ogromnim ulaganjima u opremanje studija i veštinama steknutim u Hux Fluxu, počeo se oblikovati novi zvuk Logic Bomba.

Svu trojicu su zanimale iste stvari i zajedno su išli na prve žurke koje su organizirali njihovi prijatelji, na tada isključivo underground švedskoj sceni. Odmah su se zarazili tom muzikom i sve što ide u paketu sa njom, nakon čega su ubrzo otišli na Gou po prvi put, a nakon toga, kažu, više nije bilo povratka.

Izdavši svoje trake na redom velikih kompilacijama labelova poput TIP Records-a, Spirit Zone-a i Transient-a, Logic Bomb je postalo poznato ime na psy-trance sceni. A što bi Šveđanima bilo prirodnije nego da izdaju svoj debi album na švedskom labelu Spiral Trax. Taj label je bio kuća odličnim artistima poput Vibrasphere, Atmos-a i Human Blue-a, ali je postepeno prestao s izdanjima i nažalost potpuno ugasio u Junu 2006. godine.

Jonas Petterson je takođe poznat i po radu na svom samostalnom projektu pod imenom Tranan (trana znači ždral), koje je dobio od Dennisa na temelju svog izgleda. Prvo izdanje mu je bio single Moody na labelu Flow Records 1999., a u Septembru 2005. je na Solstice Music-u izdao svoj prvi album Restarter.

Kao Logic Bomb su radili na svim kontinentima osim Antarktika i na festivalima poput Solstice Music Festivala u Japanu 2002., Boom Festivalu 2000. i Samothrakiju 2002. i 2003., tako da Johan kaže da ne zna koliko pređu svake godine, ali da im sigurno ne fali frequent flyer milja. Kao jedan od najgorih festivala pamte Solstice Music Festival 2001., kada im je pred 8000 fanova crkao čitav sistem.

U Martu 2007. na labelu Solstice Music izdat je njihov dugoočekivani treći album 'Sonic Algebra' sa deset novih traka. Budući da se psihodelični zvuk razvio kroz godine, odlučili su razinu produkcije održati na maksimumu i pustiti da zvukovi dolaze sami od sebe. Uvek se trude stvarati muziku sa dobrom ravnotežom između stila i korištene opreme.

0 comments:

Post a Comment